VERTICAL CAMPUS: IZMIR SCHOOL OF ARCHITECTURE AND DESIGN

VERTICAL CAMPUS

Being triggered by the conflict between “horizontal” and “vertical” characteristics of a space, the project aims to environ the visitor with a dynamic horizontal experience at the ground level, leading to a vertical one at each level. The plan footprint of the mass is decreasing by it rises. While the mass is transfering in such a way, public spaces on the lower floors are being absorbed by the more private academic spaces of higher floors. Locating on the north façade of the building, design studios are receiving diffused day light which is a desired case for the working conditions. Production and supply spaces are always in a satisfying physical relation with the design spaces to sup- port the very essential technical branch of the disciplines. In order to encourgae the interactivity and multidisciplinary nature of a design school, studios are semi-introvert and attached with each other through interaction spaces both in section and plan organizations.